NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Margučių marginimas

leave a comment »

Prieš Velykas ieškojau, kuo dažyti kiaušinius. Pernai pasimokiau, kad pirkti dažai pilant jų po vieną pakelį, labai silpnai nudažo. Tai šiemet nusprendžiau dažyti naturaliomis medžiagomis. Nors turėjau gautis įvairios spalvos, pagrinde buvo ruda ir geltona.

Geltoną spalvą gavau supylęs į vandenį du pakelius ciberžolės ir joje apie 30 minučių viriau kiaušinius. Gražiai gavosi. Pastelinės geltonos spalvos.

Žalia spalva turėjo gautis verdant kiaušinius špinatuose. Matyt šaldyti špinatais netinka. Tai teko įmest žalių dažų papildomai. Tada nusispalvojo truputį žaliau.

Rausvos spalvos turėjo gautis nuo burokėlių. Sutarkavau kelis burokėlius ir kartu su kiaušiniais viriau apie 30 minučių. Kadangi kiaušiniai buvo kartu su lukštais apsukti. Tai gavosi labiau ruda spalva nau ružava.

Geriausiai kaip minėjau pradžioje nusidažė rudai visikiaušiniai nuo svogūnų lukštų. Tiesiog dėjau į kiekvieną spalvą paprastai po du kiaušinius, o dar du ar tris suvyniotus su lukštais. Tai nuo lukštų, kai spalva silpnai gaudavosi, kiaušinis nusidažė rudai.

Dažymas tokiu būdu užima daugiau laiko, nes reikai ne tik kiaušinius paruošti,, nuplauti, įvynioti, bet ir dažymo priemones pasiruošti.

Didžiausias privalumas tokio dažymo yra tai, kad jei skyla lukštas, kiaušinį gali suvalgyti, o ne išmesti, kaip būna dažant cheminiais dažais.

Written by NiekoTokio

2012/05/08 9:52 pm

Įrašyta kategorijoj Kulinarija

Tagged with

Parašykite komentarą