NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Kiauliena “Teriyaki“

leave a comment »


Šio įdomaus patiekalo receptą radau čia. Mano žmona jį išsirinko vakarienei iš kelių pasiūlytų receptų.

  • 400 g kiaulienos;
  • aliejaus;
  • 100 g raudono vyno;
  • 100 g sojų padažo;
  • 3 česnako skiltelių;
  • imbiero;
  • 2 šaukšteliai cukraus.

Pirmiausiai pasidariau Teriyaki padažą. Sojų padažą sumaišiau su vynu ir sudėjau česnaką, imbiero mažą gabaliuką ir cukrų. Padažas buvo labai neįprasto skonio, aitrokas. Kiaulieną supjausčiau plonomis juostelėmis. Sudėju į dubenį ir užpyliau didelę dalį padažo. Viską sumaišiau ir palikau marinuotis. Kas 20 minučių pamaišiau.

Po valandos nupyliau padažą ir sudėjau mėsos juosteles kepti į keptuvę. Kepiau nuolat maišydamas 5 minutes. Paskui užpyliau likusį marinatą ir kepaiu kol didelė dalis marinato nugaravo. Pabarsčiau sezamo sėklomis. Per tą laiką išvirė ryžiai. Su jais ir šviežiu agurku buvo labai skanu.

Skanaus…

Reklama

Written by NiekoTokio

2010/04/26 at 7:13 pm

Įrašyta kategorijoj Kulinarija

Tagged with , , , ,

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: