NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Naminiai triufeliai

leave a comment »

Vienas skaniausių mano gamintų saldymunų. Labai paprasta ir skanu.

  • 200 g riebios grietinėlės;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • šaukštas brendžio;
  • šaukštas sviesto;
  • šaukštas kakavos miltelių.

Grietinėlės reikai kuo riebesnės. Skanesni bus triufeliai. Radau tik 35 procentų. Ją reikia sušildyti iki virimo, bet neužvirinti. Tada sudėti į karštą grietinėlę smulkiai sulaužytą šokoladą ir šaukštą sviesto. Maišyti kol šokoladas ištirps ir pasidarys vienalytė masė. Tada supylti šaukštą brendžio. Viską sumaišyti, kad masė būtų lygi ir blizgi. Gautą masę padėti parai į šaldytuvą, uždengus maistine plėvele.

Kitą dieną iš gautos masės dviem šaukštais formuojam triufelius ir juos apvoliojame kakavos milteliuose. Prieš valgant reikia palaikyti kambario temperatūroje. Kad labiau tirptų burnoje. Geriausi šviežūs ir suformuoti tik prieš valgant… Labai skanu.

Skanaus…

Reklama

Written by NiekoTokio

2010/02/14 at 4:33 pm

Įrašyta kategorijoj Kulinarija

Tagged with , , ,

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: