NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Imbieriniai sausainiai

leave a comment »

Šių sausainių receptų internete daug. Todėl daryta buvo pasinaudojant keliais, paimant tuos produktus, kurie buvo šaldytuve:

  • 200 g sviesto;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • stiklinė rudojo cukraus;
  • 3 šaukštai medaus;
  • pusė valgomo šaukšto malto imbiero;
  • arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono;
  • arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 3-4 stiklinės miltų.

Sviestą ištirpinau keptuvėje. Paskui išmaišiau su cukrumi. Sudėjau kiaušinių trynius. Viską išsukau iki vientisos masės. Paskui sudėjau medų ir prieskonius. Viską dar sykį išmaišiau gerai. Paskui dėjau miltus su įmaišytais kepimo milteliais. Tešlą padariau minkštą, bet prie rankų nelimpančią. Sudėjau į dubenėlį. Užklojau maisto plėvele ir įdėjau 1 val į šaldytuvą. Po valandos iškočiojau tešlą ir prigaminau įvairių formelių. Jas dėjau ant kepimo popieriumi dengtų skardų. 180 laipsnių karščio orkaitėje kepiau 10-15 minučių. Kol lengvai apskrudo.

Glaistui naudojau braškinius, šokoladinius ir cukraus pudros miltelius, sumaišytus su trimis šaukštais tirpinto sviesto ir trimis arbatiniais šaukšeliais verdančio vandens. O paskui jau fantazijos reikalas.

Skanaus…

Advertisements

Written by NiekoTokio

2010/02/14 at 3:18 pm

Įrašyta kategorijoj Kulinarija

Tagged with , , ,

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: