NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Namuose kepta duona

with 2 comments

Šovė mintis išsikepti namie duonos. 

Keturiems nuotraukoje matomiems kepaliukams baltos duonos reikėjo:

  • 50 g mielių;
  • stiklinės vandens;
  • 1 svogūno;
  • miltų;
  • druskos.

Mieles, pusę stiklinės vandens ir 2 šaukštus miltų sumaišiau dubenėlyje ir palikau pastovėti. Kol mielių mišinys stovėjo, kaip mokėdamas smulkiau supjausčiau svogūną. Tada į didelį dubenį supyliau mielių mišinį. Įpyliau pusę stiklinės vandens ir trečdalį stiklinės aliejaus. Viską gerai išmaišiau. Padruskinau.

Tada į mišinį pyliau miltus ir maišiau. Maišiau tol kol tešla nebelipo prie rankų. Ji gavosi labai minkšta, bet prie rankų nelipo. Tada suformavau kepaliukus ir suplojau, kad jie būtų apie 1-1,5 centimetro storio. Gautus kepaliukus, sudėjau į skardą ir palikau pastovėti, kol įkais orkaitė. Orkaitei įkaitus iki 200 laipsnių, įkišau duoną į orkaitę ir kepiau 20 min.

Buvo tikrai skani duona. Labai patiko su namie trinta varške su česnakais pusryčiams…

Skanaus…

 

 

Reklama

Written by NiekoTokio

2009/11/15 at 12:36 am

Įrašyta kategorijoj Kulinarija

Tagged with ,

2 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pakeitus svogūnus kmynais – skonis žymiai geresnis, bent jau mūsų šeimai. 🙂

    Skanaus…

    NiekoTokio

    2009/12/07 at 7:41 pm

  2. Būtinai pabandysiu 🙂

    Irena

    2009/12/29 at 10:29 pm


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: