NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Saldžiarūgštė kinietiška vištiena pagal Agnę :)

with 21 comments

Šiemet šaunių praktikantų darbovietėje priėmė. Viena iš jų mielai su visais pasidalino šeštadieninio darbo metu saldžiarūgštės kinietiškos vištienos receptu. Ilgai nelaukęs jį ir išbandžiau šeštadienio popietę. Patiekalui reikia:

  • 1 vištos krūtinėlės;
  • 2 šaukštų medaus;
  • česnako;
  • 200 g krakmolo;
  • 1 stiklinės ananasų sulčių;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 pomidorų;
  • 2 agurkų;
  • aliejaus;
  • sojos padažo;
  • prieskonių;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 200 g ryžių.

Vištieną supjausčiau mažais gabaliukais. Juos pamirkiau kiaušinių baltyme. Po to apvoliojau kramole. Gilesnėje keptuvėje įkaitinau daug aliejaus, kad iki pusės apsemtų vištienos gabaliukus. Į įkaitusį aliejų sudėjau vištienos gabaliukus taip, kad jie nesiliestų tarpusavyje. Mano keptuvė pasirodė per maža. Teko visą vištieną kepinti du kertus, kol visa iškepė. Kepti reikia apie 10 min, kol gražiai iš visų pusių apskrunda. Tada kitoje keptuvėje įpilti truputį aliejaus ir apskrudinti smulkiai pjaustytą česnakąaš dėjau 4 skilteles. Įdėjau 2 šaukštus medaus. Stiklinėje ananasų sulčių išmaišiau krakmolo 1,5 šaukšto ir supyliau į padažą. Per kelias minutes padažas pasidarė reikiamos konsistencijos. Jei kartais gautųsi per tirštas ar krakmolas sušoktų, įpilkit dar ananasų sulčių. Tada į padažą sudėjau pipirus ir vištienos prieskonių. Mėgstantiems ar norintiems aštersnio patiekalo galima įsidėt daugiau aštrių prieskonių. Pagardinau sojos padažu ir smulkiai šiaudeliais supjausčiau agurkus ir mažais gabaliukais pomidorus. Juos sudėjau į gautą padažą ir palaikiau ant silpnos ugnies. Galiausiai į padažą sudėjau iškeptą vištieną. Viską dar kokią minutę palaikiau ant ugnies.

Per visą gaminimo procesą dar išsiviriau ryžių. Kuriuos pabaigoje dar pakepiau su kiaušinių tryniais.  Į dubenėlius sudėjau ryžius. ant jų vištieną. Rezultatas – žemiau. 🙂

Buvo labai skanu. Dėkui, Agne. 🙂

Skanaus…

Reklama

Written by NiekoTokio

2009/08/02 at 12:12 am

21 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dekui labai uz recepta, kai pagaminau tai mano drauge sake daugiau pas kiniecius nebeis 🙂 , o valgys tik mano kinietiska-lietuviskai gaminta vistina.

    Rozelmundas

    2010/02/04 at 6:15 pm

  2. Malonu, kad patiko 🙂 Mūsų šeimynai irgi skanu buvo :)Tikrai geras receptas 🙂 Tik jis yra Agnės, mano kolegės 🙂 Dėkui jai 🙂

    NiekoTokio

    2010/02/04 at 9:52 pm

  3. mmm tikrai puikus receptas;-) kiek teko gamint saldziarugste vistiena pagal si recepta skaniausiai gavosi:-)

    Lina

    2010/03/09 at 6:14 pm

  4. bjaurus patiekalas, vos neapsivėmiau

    zivile

    2010/08/11 at 2:31 pm

  5. Atrodo nerealiai skaniai. Ačiū už receptą! Einu gaminti 🙂

    Animatorius

    2010/08/18 at 3:51 pm

  6. keliems zmonems cia porcija?

    gabi

    2010/09/04 at 9:58 am

    • mes dviese valgėm 🙂 Visur yra gaminta dviems.. nebent tekste parašyta kitiap 🙂

      NiekoTokio

      2010/09/19 at 6:49 pm

  7. …na receptas puse velnio… taciau kiniecius tik primena…
    – vistiena tik vos vos paskrudusi… nzn ka reiktu kad butu geriau
    – darzoves ale pakaitintos, bet nepaskrudusios kaip pas kiniecius – speju reiktu paskrudinti kartu su cesnakais…
    – padazas ryskiai per saldus ir ne toks skaidrus kaip pas kiniecius – speciau kad reiktu gal kokiu citrinu sulciu slakelio ir ananasu sulciu su krakmolu nedeti…

    P.S. ir arba nuotrauka, ne autores pagaminto patiekalo arba aprasymas meluoje “smulkiais siaudeliais agurkus“ – ten gabalai nuotraukoje, o ne siaudeliai…

    pirma karta dariau ta vadinama saldziarugste vistiena ir sitam pasirinkam receptui duociau kokius 5 is 10
    mao ivertinimmas

    Andrius

    2011/01/04 at 7:32 pm

    • jei nepatinka gali negaminti taip, ko cia komenuoji

      Anonimas

      2011/02/22 at 3:34 pm

  8. Vištieną su daržovėmis manau kiekvienas gali pakaitinti, paskrudinti kiek nori pagal save.
    Dėl padažo tai reiks paeksperimentuot. Kol kas tik sykį šią vištien dariau, nes labai jau daug darbo pasigaminti. 😉 O agurkus gamindamas pjausčiau tikrai ne šiaudeliais 🙂 Kadangi mažyčiai buvo tiko ir perpjauti per pusę griežinėliai.
    P.S. man patiekalas patiko labiau nei 5 iš 10

    NiekoTokio

    2011/01/04 at 10:26 pm

  9. labai skanu !!!

    Anonimas

    2011/02/22 at 3:35 pm

  10. Ziauriai skanu!!! Sulaukiau tiek vyro pagyru del puikaus skonio 🙂 Aciu labai uz puiku recepta.
    Tik as dariau dar kiek kitaip, vietoj krakmolo naudojau miltus, ananasu sultis pakeiciau vandeniu su citrina, o garnyrui kepinau svogunus, porus ir paprika.
    Bet cia jau mano skoniui tie pakitimai nei kiek nemaise.
    Vienu zodziu: PUIKU!!!

    Irma

    2011/03/22 at 6:12 pm

  11. Smagu, kad patiko 🙂

    NiekoTokio

    2011/03/22 at 8:33 pm

  12. norejau paklaust o medu deti i kemtuve prie cesnoko apskrudinto ar kitame indelyje juos sudeti? na klausimas truputi kvailas bet pats pirma karta draugei gaminsiu romantiska vakariene 🙂

    andrius

    2011/11/24 at 9:59 pm

  13. 🙂 Nežinau kaip kinai daro, bet aš dėjau tiesiai į keptuvę 🙂 Buvo skanu 🙂

    NiekoTokio

    2011/11/24 at 10:06 pm

  14. aciu uz atsakyma 🙂 rytoj jau bandysiu daryti

    andrius

    2011/11/25 at 11:46 am

  15. Ir kaip pavyko?

    NiekoTokio

    2011/11/25 at 8:33 pm

  16. siandien gaminau si patiekala, puikiai gavosi 🙂 aciu labai uz recepta 🙂

    A&M

    2011/12/06 at 5:36 pm

    • Na as dar idejau paciu ananasu gabaliuku, siek tiek imbiero, o krakmolo reikia siekt tiek daugiau. ir geriau volioti maiselyje:) labai skanu, greas receptas.

      Grazvydas

      2012/06/17 at 2:57 pm

      • man agurkai tai visai ne i tema, bet cia jau skonio reikalas 🙂

        Anonimas

        2012/09/27 at 11:31 pm

  17. Skonio reikalas

    Anonimas

    2012/09/29 at 9:38 pm


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: