NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Kibinai su sultiniu

leave a comment »

Šiandien naktipiečiams kibinai.  Gaminau juos antrą kartą. Vis tiek labai keista tešla atrodė. Apie viską iš pradžių.

Pirmiausia jautienos sultinys:

  • jautienos kaulas ir kitos liekanos;
  • 7 bulvytės;
  • 2 morkos;
  • pusę česnako galvutės
  • kalendros;
  • petražolių;
  • šalavijo;
  • kmynų;
  • lauro lapų;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • malto muskato riešuto;
  • druskos.

Užvirinau vandenį, pasūdžiau ir sudėjau jautienos liekanas. Viriau apie valandą, gal pusantros. Po to nusunkiau skystį. Jį vėl užviriau ir sudėjau morkas su bulvėmis. Viriau dar 20 minučių o tada sudėjau nuluptą česnaką ir visus prieskonius. Dar šiek tiek paviriau ir jau turiu skanų buljoną.

Dabar kibinai:

  • 200 g sviesto;
  • 500 g miltų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 200 g grietinės;
  • druskos;
  • 500 g jautienos faršo;
  • 0,5 stiklinės kefyro;
  • 3 svogūnai;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.

Pirmiausia pasidariau tešlą. Sutarkavau sviestą su virtuviniu kombainu. Po to sudėjau miltus, grietinę, 2 kiaušinius ir truputį druskos. Viską sumaišiau ir padėjau dviem valandoms į šaldytuvą.

Įdarui susmulkinau rastus šaldytuve kiaulienos lašinukus apie 100 g. Svogūnus susmulkinau ir viską sumaišiau su kiaulienos lašinukais, jautienos faršu, pipirais puse stiklinės kefyro ir druska. Kai tešla atšalo, puoliau daryti kibinų. Iškočiojau tešlą į apie 3-4 milimetrų storio blyną. Su lėkštele pasidariau skritulius ir į jų vidurius sudėjau po pusantro šauškto mėsos. Kraštus užlanksčiau kaip koldūnams ir sudėjau ant pateptos aliejumi skardos. O tada į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 40 minučių. Rezultatas gavosi skanus tik kibinuose druskos pagailėjau. O sultinys tai super. 🙂

Skanaus…

Reklama

Written by NiekoTokio

2009/07/12 at 10:46 pm

Įrašyta kategorijoj Kulinarija

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: