NiekoTokio blogas

Apie tai kas man įdomu

Troškinys čenakinėje

leave a comment »

Šiandien nusprendėm išbandyti žmonos prieš kelias dienas pirktas čenakines. Kadangi dingėjau daug eksperimentuoti patiekalui naudojau ką radau šaldytuve. :)

  • jautienos 500 g;
  • dvi didelės šviežios bulvės;
  • dvi šviežios morkos;
  • du švieži nedideli svogūnai;
  • dvi skiltelės česnako;
  • vienas didelis pomidoras iš šiltnamio;
  • juodųjų ir kvapiųjų pipirų;
  • druskos;
  • petražolių;
  • krapų;
  • gvazdikėlių;
  • malto muskato riešuto;
  • dvi mažos marinuotos aitriosios paprikos;
  • vandens.

Mėsą supjausčiau kubeliais ir pakepiau svieste. Kol kepė mėsa, nuskutau visas reikalingas daržoves, susmulkinau prieskonius. Bulves supjausčiau tokiais pat kubeliais, kaip ir mėsą. Morkas susmulkinau griežinėliais. Svogūnus – pusžiedžiais. Į čenakines dėjau tokia tvarka: pirmiausia – apkeptą mėsą; įdėjau pipirus, lauro lapus, muskato riešutą, druskos; tada bulves; dar drukos; morkas, svogūnus, pomidorus ir ant viršaus smulkintus krapus ir petražoles. Viską užbarsčiau druska ir ant viršaus uždėjau aitriąją papriką. Pabaigai užpyliau vandens iki pusės čenakinės ir įdėjau į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę. Kepiau vieną valandą 20 minučių.

Buvo tikrai skanu. Skoniai nesusimaišė, kaip kad troškinant keptuvėje. Niekas nepridegė. Puikiai :)

Tiesa, kitą sykį vandens mažiau pilsiu, nes išbėgo per viršų.

Skanaus…

About these ads

Written by NiekoTokio

2009/08/15 at 6:44 pm

Įrašyta kategorijoj Kulinarija

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Sekti

Gaukite kiekvieną naują įrašą į savo dėžutę.

%d bloggers like this: